تعویض پانسمان در منزل

پانسمان یکی از بخش های اصلی در درمان بسیاری از بیماری ها است و انجام درست و به موقع آن اهمیت بالایی دارد. مرکز خدمات درمانی در منزل سها با برخورداری از متخصصان حرفه ای، توانایی اعزام پرستاران خود در هر زمانی از شبانه روز برای انجام پانسمان در منزل را دارد.

برای درمان زخم و پانسمان آن یا تعویض پانسمان در منزل خود میتوانید با شماره های مرکز تماس بگیرید یا فرم درخواست خدمت را پر کنید تا از مرکز با شما تماس گرفته شود.

 

تعویض پانسمان در منزل

از خانه خارج نشوید!

و از خدمات درمانی مراقبتی سها در منزل خود بهره مند شوید

هزینه پانسمان در منزل در سال 1403

در زیر میتوانید قیمت پانسمان در منزل مرکز سها را مشاهده نمایید. توجه داشته باشید که این قیمت مخصوص سها است و سایر مراکز هزینه های متفاوتی برای خدماتشان دریافت میکنند. همچنین این تعرفه قیمت پایه است و در موارد خاص به این قیمت افزوده می شود. برای مشاهده کامل قیمت خدمات پرستاری در منزل مرکز سها میتوانید به صفحه تعرفه ها مراجعه نمایید.

 

نام خدمت
تعرفه (تومان)
پانسمان (قیمت پایه)
300,000
  • کلیه خدمات پرستاری توسط نیروهای مجرب با حداقل مدرک کارشناس پرستاری صورت می گیرد.
  • هزینه مواد مصرفی در مواردی مثل پانسمان به صورت جداگانه اخذ می­گردد.
  • در صورت درخواست خدمات همزمان دیگر مانند تزریق در منزل، خدمت دوم مشمول تخفیف می گردد.
  • در موارد درخواست اورژانسی و شبانه، به تعرفه­‌های فوق 20% اضافه می شود.
  • در موارد متفرقه جهت اطلاع از تعرفه، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

مرکز خدمات مراقبی در منزل سها

به صورت شبانه روزی

برای استفاده از خدمات سها میتوانید شماره تماس خود را وارد کنید تا ما در اولین فرصت با شما تماس بگیریم.

انواع زخم و تفاوت در پانسمان آنها

زخم ها (بریدگی، سوختگی خراش، سوراخ شدن پوست و…) آسیب هایی هستند که پوست و یا دیگر بافت ها و قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار می دهند و گاهی باعث تخریب عضو و یا عوارض بیشتری می شوند. زخم ها انواع مختلفی دارد اما شناخته ترین دسته بندی شامل دو گروه زیر می شود:

زخم باز

جراحتی است که منجر به آسیب بافتی از بدن که معمولاً در سطح پوست است، می‌ شود. بیش‌تر زخم‌ های باز خفیف بوده و در خانه قابل درمان و پانسمان هستند. سقوط، برخورد تصادفی با اجسام برنده و نوک تیز و گاهی تصادفات معمولی، دلایل بروز زخم باز می شوند.

 چهار نوع زخم باز تحت عنوان: ساییدگی، پارگی، سوراخ شدگی و جدا شدگی وجود داریم.

ساییدگی: پوست در معرض یک سطح یا جسم سخت و زبر خراشیده شود. برخورد با آسفالت، یا زخم بستر ناشی از تماس با ملحفه و لباس از جمله این نوع زخم باز است. سائیدگی معمولاً فاقد خونریزی بوده ولی برای جلوگیری از بروز عفونت باید مرتب سطح زخم تمیز شده و پانسمان در منزل صورت گیرد.

پارگی: برخورد با وسایل نوک تیز همچون چاقو و … موجب پارگی عضو می‌شود. اگر پارگی سطحی باشد پانسمان زخم باز انجام می گیرد.

سوراخ شدگی: در اثر برخورد با اجسام طويل و تیز مانند ناخن، سوزن یا میخ، گاهی گلوله های تفنگهای بازی یا واقعی سوراخی در پوست ایجاد می شود که معمولا منجر به خونریزی نخواهد شد. سوراخ شدگی سطحی و معمولی را باید با پانسمان زخم در منزل مداوا کرد در صورت عمیق بودن فرد باید به مراکز درمانی مراجعه کرده و برای پیشگیری از عفونت واکسن کزاز دریافت کند. 

جداشدگی: تمام یا بخشی از پوست یا بافت زیر آن جدا می‌ شود. اگر جداشدگی خیلی سطحی باشد این زخم باز با قراردادن پوست روی گوشت و پانسمان در خانه درمان می شود اما در صورت جداشدگی در تصادف‌های رانندگی شدید، انفجارها و تیر خوردن باید در مراکز درمانی به آن رسیدگی شود.

 

زخم بسته

این زخم در اثر ضربه و فشار فیزیکی و غیرنافذ ایجاد می‌شود که با وجود سالم ماندن پوست ممکن است ماهیچه ها، استخوان ها و اندام داخلی و بافت زیرین فرد آسیب ببیند ولی مستقیم در معرض فضای خارجی قرار نگیرد. زمین خوردن شدید، سقوط یک جسم سنگین، تصادف رانندگی و … باعث این نوع زخم می شود. این نوع زخم‌ها حتما توسط پزشک و جراح مداوا می شود و گاهی جای زخم باز شده و مداوا می شود، سپس با بخیه یا منگنه پزشکی بسته می‌شوند.

خونریزی شدید، تاول‌ های بزرگ، آسیب عصبی، شکستگی استخوانی و آسیب‌ به اندام‌ های داخلی از مشکلات و عوارض جانبی زخم‌ های بسته به شمار می آیند.

 

پانسمان زخم در منزل

هدف از پانسمان زخم

  1. ایجاد محیطی خشک و استریل برای بهبود زخم
  2. محافظت زخم از آسیب‌های خارجی
  3. ثابت نگهداشتن دمای زخم
  4. جذب ترشحات اضافی زخم
  5. جلوگیری و یا کنترل بروز عفونت در زخم
  6. کنترل اضطراب مریض با پوشاندن ظاهرزخم
  7. کمک به جذب داروهای مؤثر در بهبود زخم
  8. کاهش درد به وسیله حذف تأثیر هوا بر اعصاب زخم
  9. جلوگیری از خونریزی با اعمال فشار روی زخم
  10. بی حرکت نمودن عضو آسیب دیده بدن
  11. محافظت از زخم و بافت اطراف آن
  12. تسریع در بهبود زخم

وسایل مورد نیاز تعویض پانسمان در منزل

برای تعویض پانسمان در منزل باید لوازم زیر تهیه شود: 

  • محلول آب نمک برای شستشو زخم
  • ماسک
  • دستکش استریل
  • گاز استریل
  • نوار چسب جراحی
  • آب و صابون
  • قیچی
  • پماد های موضعی و آنتی بیوتیک
  • نوارهای بانداژ

 

روش پانسمان زخم باز در منزل

در اول کار فرد پانسمان کننده باید دست های خود را کاملا تمیز با آب و صابون (حتی در صورت تمیز بودن) بشوید. همچنین با وجود شستشوی تمیز دست ها باز باید از دستکش استفاده شود و حتی برای احتیاط بیشتر استفاده از ماسک هم پیشنهاد می شود.

وجود مقداری خونریزی در زخم، طبیعی و خوب است و کثیفی و آلودگی زخم را خارج می کند. در صورت شدت داشتن خونریزی و یا عمق زخم بیشتر از 2ونیم سانت و یا وجود زخم در قسمت های حساس بدن مانند بازو ران و یا بالای آرنج بهتر است سریعا با اورژانس تماس حاصل شود.

اگر زخم از قبل پانسمان داشته باشد برای تعویض پانسمان، باید بانداژ را باز کرده و گاز استریل از روی زخم برداشته شود. زخم باید با آب تمیز شود و اطراف آن اگر پوست های اضافه دارد با صابون به آرامی شسته شود، در رابطه با گزش حشرات و گاز حیواناتی همچون سگ، بهتر است شستشو با آب و صابون حداقل ده دقیقه به طول بیانجامد. اگر مقداری کف به زخم رسید و یا وارد آن شد و ایجاد سوزش و خارش کرد باید آرام آن را با آب شستشو داد و در صورت وجود ذرات تیز (تیغ یا خار یا تراشه) روی زخم از موچین می توان برای برداشتنشان کمک گرفت. در صورت چسبیدن پانسمان قبلی به زخم برای جدا کردن آن به مقدار کم از محلول آب نمک استفاده شود استفاده بیش از اندازه آن برای بیمار دردناک است. فراموش نکنید برای شستن زخم از چندین گاز استریل استفاده کرده و مواد آلوده در کیسه ای قرار داده شود.

در پانسمان زخم، فقط در صورت وجود احتمال برخورد زخم با اطراف، باید پوشانده شود. در صورت خونریزی شدید باید با پارچه ای دور آن را پوشانده و در آخر گره زد. اگر زخم از اطراف شروع به ترمیم نکند، دلیل بر عمیق بودن زخم بوده و نیاز به جراحی است. البته قبل از جراحی با استفاده از بانداژ و یا چسب، باید زخم پوشانده شود.

برای تعویض پانسمان در منزل بعد از تمیز کردن زخم تا زمانی که زخم کاملا خشک نشده است پانسمان جدید قرار داده نشود زیرا رطوبت در ناحیه زخم، آن را مستعد آلودگی های میکروبی می کند. پس از خشک شدن زخم بنا به ضرورت و تجویز پزشک، به کمک گاز استریل پماد های آنتی بیوتیک روی زخم قرار داده شده و در نهایت پانسمان جدید را از طریق بانداژها و چسب های جراحی محکم شود. دقت شود محکم کردن پانسمان به اندازه ای باشد که بیمار احساس راحتی کند.

بعد از پانسمان زخم در منزل، باید دستکش ها، ماسک، بانداژ و پانسمان های قبلی و گاز استریل هایی که در طول تعویض استفاده شده همگی باید در کیسه ای قرار گرفته و درب آن محکم شود و به بیرون ساختمان منتقل شود.

 

پانسمان زخم بستر در منزل

زخم بستر و پانسمان آن

زخم بستر یکی از بیماری هایی است که  بر روی قسمت هایی از بدن که پوست روی استخوان قرار گرفته اتفاق می افتد و عوامل مختلفی باعث به وجود آمدن آن می شوند از جمله: کم تحرکی عضوی از بدن، تحت فشار قرار گرفتن آن عضو، اصطکاک و سائیدگی آن عضو با ملحفه یا لباس، تغذیه نامناسب و هیدراته و آسیب پذیر شدن بدن، عدم درک حسی و فلج اعصاب و … اگر برای درمان زخم بستر در منزل به موقع اقدام نشود و زخم آن پانسمان نشود، مدت زمان درگیری بیمار با زخم بیشتر خواهد بود.

 

روش های پانسمان زخم بستر در منزل

بیمارانی که دچار زخم بستر شده اند عموما نمی توانند به بیمارستان مراجعه کنند بنابراین یکی از اقدامات اولیه برای بهتر شدن زخم بستر آن ها، پانسمان زخم بستر در منزل است. برای این منظور از پانسمان ها و چسب های مختلفی استفاده می شود که با خاصیت آنتی باکتریالی که دارد از گسترش عفونت به زخم جلوگیری می کند. اما پانسمان هایی نیز به طور خاص و منحصر تولید شده است که برای پانسمان و درمان زخم بستر استفاده می شود. البته نکته مهم قبل از استفاده از آن ها مشورت با پزشک بیمار بستری در منزل است زیرا استفاده از پانسمان زخم بستر به عواملی همچون شدت زخم، اندازه و محل قرارگیری زخم بستگی دارد.

 

انواع پانسمان های موجود برای زخم بستر

پانسمان فوم: این پانسمان برای زخم هایی توصیه می شود که خونابه ترشح می کنند، این پانسمان علاوه بر جذب زیاد ترشحات، درمانی بوده و از ایجاد عفونت نیز جلوگیری می کند.

پانسمان کلاژن: این پانسمان نوعی دیگر از پانسمان زخم بستر در منزل است که می تواند تا حد زیادی جلوی بزرگتر و عمیق تر شدن زخم بستر را بگیرد و با تحریک پوست به کلاژن سازی و رشد دوباره سلول ها، نسبت به بازسازی نواحی آسیب دیده اقدام کرده و روند بهبودی را تسریع می‌کند. به همین دلیل آن‌ ها به عنوان پوست دوم شناخته می شوند. پانسمان کلاژن برای زخم ‌های بستر مزمن و زخم ‌هایی که بهبودی کندی دارند به کار می رود.

پانسمان هیدروژل: این پانسمان با توجه به رطوبت موجود در باقت خود وقتی به کار می رود که زخم بستر در اثر خشکی بیش از حد پوست ایجاد شده باشد. پانسمان هیدروژل با انتقال رطوبت موجود در بافت خود به زخم و قابلیت آب رسانی، تا حد زیادی از خشکی پوست جلوگیری کرده بنابراین مانع عمیق تر شدن زخم می شود. استفاده از این پانسمان موجب آسایش بیشتر بیمار می‌شود.

پانسمان کامفیل (هیدروکلوئید):  سطح این پانسمان توسط موادی از جنس پلی ساکارید و پلیمر پوشیده شده است و بلافاصله پس از برخورد با رطوبت حالت ژل‌ غیرچسبنده پیدا می ‌کند و باعث حفظ رطوبت محیط زخم می شود و همچنین در مقابل آب و باکتری از زخم محافظت می کند. از آنجا که پانسمان‌ های هیدروکلوئید ضد رطوبت هستند و مانع ورود رطوبت می شوند، در بیماران دارای زخم بستر تاولی یا بیماران دچار بی ‌اختیاری ادرار و مدفوع مورد استفاده قرار می ‌گیرد تا از ورود ادرار و مدفوع به زخم‌‌ های در حال بهبود جلوگیری کند.

دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و پروانه بهره‌برداری، به شماره ۲۱۱۷۲۷-۳

مجوز وزارت بهداشت مرکز سها
تماس با مرکز خدمات پرستاری از سالمندان

تعویض پانسمان در منزل در تهران

برای استفاده از خدمات پرستاری سها در تمام نقاط تهران در کوتاه ترین زمان، تنها کافی است در هر موقع از روز با سها تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را راهنمایی نمایند.

پرستار در منزل غرب تهران

پرستار در منزل شرق تهران

پرستار در منزل شمال تهران 

پرستار در منزل جنوب تهران

 

مزیت‌های مرکز سها

مدیریت تخصصی

نظارت شبانه روزی مسئول فنی

نظارت مستقیم وزارت بهداشت

رویکرد علمی در پرستاری

قیمت مناسب خدمات

پرستار خصوصی در منزل

پاسخگویی شبانه روزی

پشتیبانی آنی پزشکی و پرستاری

مشاوره تلفنی آنی با متخصصین

پرسش های متداول درباره پانسمان در منزل

برای پانسمان در منزل چه چیزهایی نیاز است؟

برای پانسمان کردن و تعویض پانسمان به بانداژ، گاز استریل، آی و صابون برای شست و شو، قیچی و نوار پسب نیاز است اما در مواردی ممکن است به پماد های موضعی و آنتی بیوتیک هم نیاز شود.

 

زخم بستر را چگونه میتوان پانسمان کرد؟

پانسمان زخم بستر با توجه به نوع دقیق زخم و شدت آن توسط پرستار باید در نظر گرفته شود اما به طور کلی از پانسمان فوم، پانسمان کلاژن، پانسمان هیدروژل و پانسمان کامفیل استفاده می شود.

 

قیمت پانسمان زخم در منزل چقدر است؟

برای اطلاع از تعرفه بروز قیمت پانسمان در منزل مرکز سها جدول قیمت موجود در همین صفحه را مشاهده کنید یا به صفحه تعرفه ها رجوع کنید.

 

مدت زمان حضور پرستار برای پانسمان چقدر است؟

مرکز سها به طور متوسط نیروهای خود را در زمانی کمتر از 1 ساعت به منزل افراد اعزام میکند. البته توجه داشته باشید که سها فقط در تهران فعالیت میکند و مدت زمان بسته به دوری و نزدیکی میتواند متفاوت باشد.

 

دیدگاه در سها سنتر

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

‫5/5 ‫(2 نظر)

اقدامات پرستاری

مرحله 1 از 7

بهترین قیمت نیروهای متخصص

حضور در منزل شما در کمتر از

1 ساعت

مرکز درمانی در منزل